Пълна зала за общественото обсъждане на проектобюджет 2008
Пълна зала за общественото обсъждане на проектобюджет 2008 / netinfo

Изненадващо, при пълна зала, премина общественото обсъждане на проектобюджета на община В.Търново за 2008 г. Голямата зала на общинския съвет се оказа препълнена от представители на институции, пряко свързани с бюджета, общински служители, кметове на населени места, граждани, журналисти и студенти-стажанти по Право. На обсъждането присъстваха само десетина общински съветници, за разлика от кметското ръководство, което беше в пълен състав, начело с кмета д-р Румен Рашев. Лично той и финансистът на общината Снежана Данева представиха параметрите на проектобюджет 2008. Неговата рамка е 48 милиона 629 хил. лв., което е с 18% повече в сравнение с бюджета за миналата година. Според председателя на Общинския съвет Христо Христов проектобюджетът за настоящата година е добър. Групата съветници от ГЕРБ обаче са направили предложение за отпускане на средства за няколко допълнителни дейности. Какви са те чуйте от Христо Христов в прикачения файл:

Добре балансиран и напълно изпълним е проектобюджет 2008 според общинския съветник от група „Десен Алианц” Богдан Ковачев. Неговия коментар може да чуете в следващият прикачен файл:

Положително за бюджета се изказа и съветникът от група „Обединен център” Ивайло Любенов. Той настоя обаче за повишаване на събираемостта на местните данъци и такси. Чуйте позицията на Ивайло Любенов в третия прикачен файл: