Променят областната транспортна схема заради пропадналия мост при Русаля
Променят областната транспортна схема заради пропадналия мост при Русаля / DarikNews.bg

Промяна в областната транспортна схема е наложителна след пропадането на уширението на моста между селата Мусина и Русаля, съобщи областният управител на Велико Търново доц. Пенчо Пенчев. Част от съоръжението се срути вчера сутринта и затвори четвъртокласния път Мусина - Русаля.

Вчера сутринта губернаторът направи оглед на моста, който е част от четвъртокласната общинска пътна мрежа и се намира на границата между общините Павликени и Велико Търново. На мястото на пропадането се отзоваха също главен инспектор Николай Иванов, началник сектор  „Пътна полиция", инж. Динко Кечев, директор дирекция „ТСУ" в Община Велико Търново, заместник-кметът на Павликени Харитон Харитонов, кметските наместници на Мусина Христо Минчев и на Русаля Сашо Начев, както и представители на „Пътни строежи- Велико Търново", които предприеха действия по отстраняване на строителните отпадъци.

Създадена е временна организация за преминаването на моторните превозни средства по обходен маршрут. Превозвачите също са информирани за промяната в организацията на движението. Предстои от община Павликени да предприемат мерки по възстановяването на моста. Един от възможните варианти за финансиране на ремонта и укрепването на съоръжението е Общината да кандидатства с проект пред Междуведомствената комисия за въстановяване и подпомагане към Министерски съвет.