Прекратиха мач на зимния турнир по футбол
Прекратиха мач на зимния турнир по футбол / Дарик нюз, архив

Прекратен мач и жалба белязаха петнадесетия ден от зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски". 57- ят мач от програмата не само не завърши, но може да се окаже фатален и за двата отбора участвали в него. Причината е, че срещата бе прекратена, тъй като "Ботев" /Дебелец/ остана пет минути преди края само с двама полеви състезатели и един вратар на терена. В същото време обаче за съперника му "Феърплей" игра горнооряховският футболен съдия Ивайло Недялков, а по регламента на турнира действащи арбитри нямат право да го правят. При тази ситуация в понеделник Спортно- техническата комисия към Зоналния съвет на БФС, организатор на надпреварата, ще трябва да реши крайния изход от двубоя.

Първото полувреме на мача от група "А" завърши без гол, но в края му и в началото на второто започнаха да хвърчат искри. Защитникът на дебелчани Борислав Борисов седна на пейката за две минути, след като предотврати голова ситуация. Малко след като изтече наказанието му, реферът Мустафа Шефкет отсъди наказателен удар в полза на "Ботев", който Борисов реализира. Само две минути по- късно Борисов бе провокиран, удари с глава съперник и получи директен червен картон. Не след дълго Ангел Кънчев игра умишлена игра с ръка, инкасира жълт картон и дебелчани намаляха на трима на терена, плюс вратаря. В 35- ата минута Антон Досков направи шпагат и също бе отстранен за две минути. Естествено той не се съгласи с решението на арбитъра, твърдейки че е играл с топката. Наказанието на Кънчев все още не бе изтекло и след като ботевци останаха само с двама полеви играчи срещата бе прекратена. От техния щаб пък подадоха жалба за присъствието на съдията Ивайло Недялков в състава на "Феърплей".

Втората среща бе по- спокойна и приключи с класическото 3:0 за „Гегитрейд" срещу "Санитрейд". В 5- ата минута Петър Петров откри резултата с помощта на страничния стълб. Ангел Петров покачи на 2:0 в 14- ата, а три минути преди края на двубоя Петър Петров заби топката в горния десен ъгъл за 3:0.

И третия мач за вечерта между "Болярско село" и "Автодизел" завърши със същия резултат. В 8- ата минута Иван Киряков изведе напред миналогодишните победители в турнира.  
През второто полувреме Венцислав Николов добави още два гола. С победата „Болярско село" си гарантира второто място в групата и продължава напред заедно с лидера  „Япистрой".

Отборът на „Щастливеца" също е сигурен участник в елиминациите, но приключи груповата фаза със загуба. В петък тимът падна с 2:1 от „Афродита флора". В 8- ата минута Йордан Иванов се възползва от грешка на бранител и прехвърли вратаря за 1:0. 120 секунди по- късно Мирослав Каранеев засече центриране отдясно за 2:0, а в 12- ата минута Атанас Банев намали на 2:1 с удар отдясно. До края повече голове не паднаха и победителите не само запазиха шансове за второто място в група "Г", но могат да финишират и първи ако в последния си мач надделеят над загубилия шансове да продължи  „Водстрой".

Програмата в понеделник: 17 ч. "Кантона"- "Едуардс", 18 ч. "Риболовен център"- "Янтра", 19 ч. "Банка ДСК и клиенти"- "Янтра- 2", 20 ч. "Рейнджърс"- "Сензация".