/ netinfo
Част от групата са и ученици, преминали за пореден по стъпките на Ботевата чета
Посетители от Великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в старата столица.

74% от европейците вярват в еврото

В групата са част от учениците, които за поредна година се включиха в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“, благодарение финансовата подкрепа на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Поканата за посещението в Брюксел дойде малко след завръщането на участниците от значимото събитие. Тя е в знак на уважение към родолюбието на младите хора и бе отправена по време на среща във В. Търново между тях и Цветанов, на която присъства и Ева Майдел.

Ева Майдел: Работим за по-справедлива Европа

По нейна покана, на посещение в Брюксел в момента са и представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кмета на старата столица Снежана Данева, както и студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември.  

„Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за  предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решения, отколкото по отделно.

Ева Майдел: България върви по план към еврозоната

Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители". Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновстия университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.