/ БГНЕС
С опазването на обществения ред, за да не се допускат произшествия, ще са ангажирани и служители на частна охранителна фирма.
Специални мерки за осигуряване на обществения ред през предстоящите почивни дни предприема Областна дирекция на МВР. 

Старши инспектор Боян Братолов, началник група „Охрана на обществения ред, териториална полиция и контрол на общоопасните средства“, увери, че всички мероприятия, които са предвидени в празничната програма на Община Велико Търново в дните от 20 до 23 септември ще са подсигурени с полицейско присъствие.

С опазването на обществения ред, за да не се допускат произшествия, ще са ангажирани и служители на частна охранителна фирма.

От КАТ „Пътна полиция“ уточниха, че са заложени и различни мероприятия за контрол на движението, като има създадена временна организация. Според нея поетапно, съгласно часовете на събитията, ще бъдат затваряни различни отсечки от града, за да се избегнат пътнотранспортни произшествия. Планът ще бъде разпространен по-късно днес.

Красимир Косев, инспектор в КАТ, уточни, че ще бъде засилен контролът над водачите на моторни превозни средства. „Ще се следи основно за правоспособност, употреба на алкохол, наркотични вещества. Също така ще е засилен контролът и за ползване на обезопасителни системи като колани“, поясни още инспекторът. За времето от 16.00 до 20.00 ч. на 20 септември и от 14.00 до 20.00 ч. на 23 септември ще бъде спряно движението по главен път I-4 и главен път I-5, като ограничението ще е за товарни автомобили над 12 тона.

Стана ясно също, че се извършват и проверки за неправомерно спиране на автобусните спирки в старата столица, като вече има и глобени.
Агенция Фокус