Подменят стария водопровод от Вардим до Свищов
Подменят стария водопровод от Вардим до Свищов / netinfo

С пари от Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще бъде извършена подмяната на довеждащия водопровод от кладенците в с.Вардим до Свищов.

Очаква се първата копка по проекта да бъде направена най-късно до две седмици, като подмяната ще бъде осъществена на два етапа. Първият предвижда изграждане на трасето от ВиК до района на “малкия паметник” към местността “Паметниците”.

За него вече са осигурени 2 000 000 лева, информира кметът Станислав Благов. Амбициите са този етап да приключи до края на годината. В този район обаче има частни лозя, но кметът обеща, че няма да бъдат нарушени интересите на собствениците.

За втория етап все още не е обявена сумата за финансиране, но Станислав Благов изрази надежда, че парите ще бъдат осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Община Свищов ще постави изискване към министерството и за проектиране на пречиствателна станция за питейни води, тъй като само с подмяната на довеждащия водопровод няма да бъде изцяло решен проблемът със свищовската вода, който съществува от много години, каза още Станислав Благов.