Петко Тюфекчиев: Потърпевшият получи червен картон, нарушителят - асистентско място
Петко Тюфекчиев: Потърпевшият получи червен картон, нарушителят - асистентско място / Дарик нюз, архив
Петко Тюфекчиев: Потърпевшият получи червен картон, нарушителят- асистентско място
58400
Петко Тюфекчиев: Потърпевшият получи червен картон, нарушителят- асистентско място
  • Петко Тюфекчиев: Потърпевшият получи червен картон, нарушителят- асистентско място

„Във футбола, когато някой направи грубо нарушение, му се дава жълт или червен картон. В нашия случай потърпевшият получи картона, а нарушителят бе награден с асистентско място в университета". Така Петко Тюфекчиев коментира наложеното му наказание- норма на партийно въздействие, от Общинския съвет на БСП във В. Търново.

По- рано днес от социалистическата партия разпространиха прессъобщение, че се разграничават от действията на общинския съветник и снемат политическото доверие от него. Санкцията е наложена заради остър конфликт с председателя на Контролния съвет на партията в старата столица Йордан Петров.

Проверка на Дарик показа, че скандалът е избухнал още през май. Петко Тюфекчиев, заедно с още няколко социалисти-Стоян Витанов, Мирко Робов, Драгош Методиев и други, пращат писмо до партийната контролна комисия с искане да се ревизират последните две общински конферетнции на БСП в старата столица заради фалшифициране на изборите. Председателят на комисията Йордан Петров отговаря, че казусът е разгледан и не са открити нарушения.

„Заедно със Стоян Витанов и Стефан Антонов поискахме да влезем на заседание на комисията и да дискутираме по темата. Йордан Петров ни отговори, че точката е минала, но трима от шестимата членове на комисията се подписаха, че такива решениея не са вземани. Това на практика означаваше фалшификация от страна на Петров, който неистово се опитваше да ни отстрани. Съответно се сблъскахме на вратата и взаимно се избутахме. На пленума им казах, че съвестта ми е чиста", разказа Петко Тюфекчиев. Той добави, че опонентът му е пуснал жалба, която мотивирал с аудиозапис, а "другарският съд" го осъдил без да изслуша очевидците на разправията.

„Чудя се кой ще е следващият санкциониран - Стоян Витанов, Драгош Методиев или Мирко Робов. Друг е въпросът, че с Драгош Методиев седнахме до президента Георги Първанов и го подкрепихме. Като се разграничават от мен да кажат от кое точно се разграничават. От това, че от 10 питания на групата съветници в местния парламент, половината са мои, от това, че още през февруари поисках обществените поръчки да бъдат осветени и контролирани от Общинския съвет. Става въпрос за десетки милиони левове. Явно се опитват да ме ограничат. Вероятно преча на някои други и им бъркам в канчето. Хора от пленума печелят обществени поръчки. Следващата седмица ще дам отчет за едногодишната си работа като общински съветник", каза още Петко Тюфекчиев.

Повече чуйте в звуковия файл.