Пет купи за великотърновските водни спасители
Пет купи за великотърновските водни спасители / netinfo
80 водни спасители от София, Бургас, Свищов, Павликени и Велико Търново стартираха в Седмото издание на Националния турнир по водно спасяване за купа “Любен Кантарджиев”. Спасителите бяха разделени в 9 групи, в които си оспорваха призовите места в шест дисциплини. Три от тях- 100 метра плуване под препятствие и извличане на манекен на дистанция от 50 и 100 м. с плавници се проведоха в плувния басейн на Великотърновския университет, другите три- спасяване с гребна лодка, хвърляне на спасителна топка по 5 цели и плажни флагове на езерото в местността Ксилифор.
При момичетата до 11 години на първо място в комплексното класиране е Василена Пенчева пред от Бояна Томова и двете от В. Търново, а при момчетата победител е Стоян Рачков.
Великотърновките Изабела Йорданова, Свилена Минкова и Юлия Керемидчиева, оформиха челната тройка при 13- годишните момичета. В същата възрастова група медалисти са съгражданите им Ясен Божков, Манол Минчев и Георги Рачков.
Милена Георгиева от Бургас спечели победата при девойките до 18 г. Ралица Давидова от Старата столица е втора.
Трима великотърновци се качиха на почетната стълбичка при юношите. Петър Пенчев е първи, следван от Даниел Стоянов и Мартин Атанасов.
Софиянките София и Мария Златкови са първа и втори при жените, представителката на домакините Марина Гордеева остана трета на четири точки от победителката.
Състезатели от София заеха местата от първо до шесто при мъжете.
Володя Димов от Павликени стана убедителен първенец при ветераните, великотърновецът Веселин Стефанов e трети.