Павлин Карагитлиев напуска Етър- 1924, Мишо Аврионов остава
Павлин Карагитлиев напуска Етър- 1924, Мишо Аврионов остава / netinfo

25 футболисти започнаха по- рано днес подготовка в “Етър- 1924” за пролетния дял от шампионата на Западната “Б” група. За “добре дошли” старши треньорът Велин Кефалов ги прати на закритата писта да изпълняват любимото си упражнение “3 х 12 минути”. На сбора на стадион “Ивайло” не се явиха разтрогналия по взаимно съгласие халф Владимир Атанасов и нападателя Павлин Карагитлиев. Преотстъпеният от столичния “Левски” състезател е заявил, че няма да се върне и си търси друг отбор, чрез мениджър. Със сигурност да лятото остава голмайстора Михаил Аврионов, към когото имаше интересот отбори от страната и чужбина.
В първото занимание не взеха участие лекуващите се след операции Велислав Илиев и Светослав Караиванов, но се върна възстановения вратар Радослав Рашков. На облекчен режим за сега ще се готви Ивайло Димитров, тъй като терените са все още тежки за него.
Двама нови футболисти се появиха на първото занимание. Това са нападателят от ФК “Павликени” Иван Златков и 19- годишен защитник от “Ботев” /Враца/. В понеделник ще дойдат останалите 7- 8 повикани нови играчи. Между тях ще бъдат Румен Карадаков от “Пирин- 2001”/Благоевград/ и съотборника му Петър Карачоров. Последният е вкарал 10 гола в есенния дял от първенството на Югозападната “В” група и е изкарал проби в ЦСКА и италианския “Асколи”. Идва и десен защитник от “Видима-Раковски”- Димитър Гайдаров, съобщи старши треньорът Велин Кефалов. Той информира, че попълненията, които ще се опитат да го впечатлят по време на подготовката са на възраст между 19 и 21 години.
През подготвителния период Велин Кефалов се надява да направи добра сплав между отделните футболисти и линии в състава и да види възпитаниците си да играят добър футбол. За пролетния дял от първенството той си пожела отбора да радва привържениците с победи на свой и чужд терен.
Засега заниманията ще се провеждат на закритата писта и в ДКС “В. Левски”, а през следващата седмица ще бъде почистен терена в Леденик или този в Старото военно училище.