Отличиха талантливи горнооряховски деца
Отличиха талантливи горнооряховски деца / Община Г. Оряховица

Осем горнооряховски деца, финалисти по проект „1000 стипендии" на Фондация „Комунитас", бяха отличени с грамоти и книги от името на Община Горна Оряховица и Общинския съвет. Шест от тях получават по 500 лв. от Фондацията, както и допълнителни 200 лв. под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и достъп до форума „1000 стипендии". До финалния кръг достигнаха Веселина Чавдарова от ПГЕЕ „Ломоносов", деветокласничката от СОУ „Георги Измирлиев" Мартина Семова, осмокласникът Явор Петров от ПГЛПИ „Атанас Буров". Стипендии получават още възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев" във В. Търново Кирил Пехливанов и Симеон Павлов, както и Траяна Владимирова, която учи в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров".

Две деца получават поощрителни стипендии - осмокласничката от СОУ „Георги Измирлиев" Диляна Тончева и Искра Парашкевова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров" във Велико Търново.

Младите таланти бяха наградени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и ресорният зам.- кмет Йорданка Кушева.

Траяна Владимирова, която за трети път е стипендиант на Фондацията сподели, че за първи път местната власт в Горна Оряховица обръща внимание точно на това постижение на свои ученици.

Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените и естествените науки, изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя на деца в неравнопоставено положение.