Откриха реновираното детско отделение в болницата
Откриха реновираното детско отделение в болницата / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Кметът Даниел Панов бе сред официалните гости на откриването на реновирания кърмачески сектор на великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“. Основният ремонт на отделението е извършен изцяло с дарения.

Кметът се обърна с приветствие към завеждащия отделение д-р Валентин Точков и гостите на откриването: "В тези трудни времена, когато не може да се говори за благотворителност и за съпричастие, мисля, че нашият град показателно дава пример на всички останали с делата, направени от всички дарители, отворили сърцата и душите си към нашите деца, към нашето бъдеще. Важно е, че великотърновци са участвали във всичко, което сме изграждали през 2013 г. и откриването на това отделение е показателно, че гражданите участват с местната власт. Надявам се и на други такива стъпки от тях и от бизнеса за начинания, свързани с развитието на нашия град."

На тържественото откриване бяха още зам.-кметът Ганчо Карабаджаков, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, част от дарителите и общественици. От името на Великотърновски общински съвет бе връчена на отделението и сумата от 2 700 лв. Водосвет за здраве отслужи отец Славчо.

Реновирането на детския сектор започна през август миналата година със средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. Три месеца по-късно стартира и основният ремонт на кърмаческия сектор, приключил неотдавна.