Орлин Павлов
Орлин Павлов / darikradio.bg
Според него целта на артиста е да влезе в студио, да почувства музиката и посланието на текста, да мине през него и да го предаде на публиката
Завладяващият глас и покоряващата усмивка на Орлин Павлов радват многобройните фенове с национално турне през тази есен. Началото бе поставено на 1 октомври с първия му голям самостоятелен концерт в Зала 1 на НДК, а последната спирка е днес в Дома на културата и спорта "Васил Левски" от 19.30 часа във Велико Търново. Един от най-чаровните и артистични изпълнители на българската музикална сцена ще представи пред публиката най-емблематичните си хитове и обичани от всички песни, както и новия си албум, който вече е факт. Турнето и албумът носят заглавието “Още малко...” на едноименното парче, изпълнявано от Орлин, което влезе в сърцата и домовете на хората с хитовия телевизионен сериал “Скъпи наследници”. Повече за турнето, музата, музиката и актьорството научаваме от Орлин Павлов...

Как преминава до момента турнето "Още малко.."? Велико Търново е последната спирка.
Турнето върви повече от прекрасно. Радваме се на много публика. Малко ми е тъжно, че свършва, но какво по-хубаво от един финал в старата столица. Още по-хубаво е, че там не съм се изявявал през последните години пред голяма публика. Може би сме имали клубни участия през годините, но сега хората ще имат възможност да чуят новия ми албум в един хубав, голям спектакъл от час и половина, с много музиканти, мултимедия, гост-изпълнители. Много съм щастлив, че това ще се случи.
 
Тоест великотърновци могат да очакват един грандиозен концерт?

Точно така. Могат да очакват наистина един грандиозен концерт.
 

Орлин Павлов представя първия си самостоятелен албум “Още малко...” във Велико Търново


Знам, че ще има и специален гост. Може ли да разкрием кой е той?
Специалният гост е Бобо. С него имаме нова песен, която ще представим заедно с другите нови песни от албума. Имаме гости от балет Нова, с които сме измислили готини неща на сцената, баскитарист, китаристи, беквокалист, пианист, перкусионист –  много сериозна група. Великотърновци ще могат да видят едни от най-добрите музиканти в България.
 
През кои градове премина турнето до момента и коя публика остави у Вас най-топли чувства?
Започнахме в София, минахме през Пловдив, Бургас и Варна. Концертите са много силни навсякъде, имаме топли спомени от абсолютно всички градове и не мога да сравнявам. Има една много хубава енергия, която се връща от хората към нас. Вече публиката има любими песни от новия албум, тоест новите песни им стават любими. Разпитват ни за историите на песните, кой е писал текстовете, много се купува и албума. Великотърновци също ще имат възможност да купуват преди и след концерта, тъй като ще има голям щанд. Албумът има страхотна визия и съдържа 21 песни.
 
Какви песни могат намерят феновете в него?
Има 7-8 нови песни, има версии на стари песни, които съм изпълнявал през годините, има версии със симфоничен оркестър, има музика за DJ-ите, ремикси, две от песните са от саундтрака на филмите „Живи легенди“ и „Нокаут“. Много съм щастлив, че с Графа и Любо направихме нова песен, която успя да влезе в албума. Тя се казва „Приятели завинаги“ и в началото на ноември ще снимаме видеоклип, за да продължим една хубава традиция след 8 години да направим втора песен след големия хит „Заедно“. Много съм щастлив, че има какво да чуят хората.
 
За колко време беше подготвен албума - от песните до обложката?
Отне ни около 7-8 месеца. Положихме много труд за аранжименти, записи, права, много сложни регистрации, защото албумът не е само студийна работа. Работи се и по документация, текст, аранжимент, продуцентство и т.н. В същото време се подготвяхме и много сериозно за турнето, за което съм изключително благодарен на Лидия Михайлова, която е мой мениджър от доста години. Може би ако не беше тя, нямаше как да се случи албумът и цялото турне. Просто перфектна организация.
 
Има ли преживяна песен - такава, която е много близка до сърцето и е изпята с много душа, защото е свързана с лична история?

Всичките ми песни са преживяни. Няма песен, която да съм изпял просто така. Точно това е целта на артиста – да влезе в студио, да почувства музиката и посланието на текста, да мине през него и да го предаде. Това е и моето послание всеки път на всички живи участия. Аз не пея просто така, както и всички музиканти, които се включват в турнето. За час и половина всичко ще бъде изсвирено от човешка ръка, ще бъде изпято от човешки глас, няма да има никакви подложки и синбеци – абсолютно живо свирене, изцяло лайв концерт от 12 души на сцената.
 
Вие говорите с много хубаво чувство за музиката, имате събрани достатъчно песни, но това е първият Ви самостоятелен албум. Защо чак сега?
Защото може би не исках да събирам стари песни. Не исках да издам албум с 10-12 песни и да кажа „Това е моят албум с песни, които съм правил през годините. Ето ви го на тава“. Исках да направя нови песни. Все пак големият проект „Скъпи наследници“ започна да отшумява като снимки, тъй като всичко е заснето. Определих си година за музика, събрах страхотни професионалисти и ето така се случи албума. Аз не мога да правя половинчати неща, искам всичко да е изпипано.
 
След като заговорихме вече за сериала, няма как да не Ви попитам и за него. Знам, че освен музиката, друга Ваша страст е актьорството. Нека да разкажем малко повече за „Скъпи наследници“ - вторият сезон започна преди месец...
Да, сериалът се приема много добре. Втори сезон е още по-динамичен, интересен, с много развръзки. Всички се чудят кой ще вземе наследството, жив ли е бай Дочо, какво става с бившата на Борис – Ани, по какъв път тръгва тя… Много трудни моменти имаше Борис през тези месеци, мина през много трудности – отново е на крака, ходи, изхвърли патериците… Има малко любовни страдания, малко проблеми с Катерина. Така, че зрителите могат да гледат, за да разберат какво ще се случи с тях и ще останат ли заедно. Сериалът има страхотен рейтинг, но все още има какво да се види.
 
В началото на разговора споменахте, че 2019-та е годината на музиката за Вас. Какви други неща предстоят в бъдеще? Да очакваме ли и още актьорски проекти?
От актьорска гледна точка има проекти, които са съвсем в началото, но предстоят кастинги. Знаете, че всеки актьор се явява по кастинги и се бори за роля, така, че може да ми стискате палци.
 
Разбира се, че стискам палци, а със сигурност нашите читатели също. Нека да завършим с това коя е ролята, която с огромно вълнение и желание би изиграл Орлин Павлов.
Иска ми се да е нещо, което не съм правил до сега, да се различава от ролите ми до сега. Искам да има предизвикателство, да ми е трудно, да вляза в образ, който наистина е сложен за интерпретация и пресъздаване. Това, може би, всеки актьор го иска, тъй като когато е лесно, не е много добре за развитието на актьора и за уменията му. Когато ти е трудно ставаш по-добър. Така мисля, че е във всичко.