паркиране на тревни площи
паркиране на тревни площи / netinfo
Община Велико Търново предприема поредна акция срещу паркирането в тревните площи и междублоковите пространства, които са общинска собственост. Само във вчерашния ден до сектор „Пътна полиция“ са подадени няколко сигнала, придружени със съответния снимков материал, срещу водачи, оставили автомобилите си върху зелена зона в квартал „Бузлуджа“. На нарушителите са съставени фишове за допуснатите нарушения.

паркиране на тревни площи
netinfo

Няколко междублокови пространства в кв. „Бузлуджа“ бяха облагородени по европейски проект, а дейностите включваха монтиране на поливни системи за зелените зони, обособяване на пешеходни алеи и паркоместа.

Паркирането в тревни площи и паркове общинска собственост подлежи на санкция и по Наредбата за опазване на зелените системи. Служители в Община Велико Търново извършват ежедневни проверки. Само за нарушения от този тип в района на Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ са издадени седем акта. Всеки от водачите, паркирал автомобила си върху зелените площи, е глобен. Санкцията за първо нарушение е между 100 и 500 лева, а за повторна недобросъвестна проява достига до 1000 лева.

Разрешен е и проблемът със затрудненото автомобилно движение по улица „Иван Хаджидимитров“ в кв. „Бузлуджа“. По инициатива на общински съветници и след резолюция от страна на кмета Даниел Панов са забранени паркирането и престоя по отсечката, в района от пазара в квартала до СУ „Вела Благоева“. Контролът от страна на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ преустанови случаите на неправилно паркиране по улицата.