Община В. Търново подписа споразумение за партньорство с Фондация „Джуниър Ачийвмънт”
Община В. Търново подписа споразумение за партньорство с Фондация „Джуниър Ачийвмънт” / DarikNews.bg

Община Велико Търново ще си сътрудничи с Фондация “Джуниър Ачийвмънт” България. Договорът за партньорството бе подписан днес от кмета на старата столица Даниел Панов в присъствието на евродепутата Ева Паунова.

“Чрез нашето сътрудничество общината ще има още по- голяма роля за популяризирането на иновативните проекти на учениците. Ще можем да стимулираме младите хора, които са бъдещето на страната, със своите идеи да променят визията на България”, коментира Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново и евродепутатът Ева Паунова с интерес се запознаха с проектите на учениците, включили се в регионалното състезание на „Джуниър Ачийвмънт”. Даниел Панов сподели, че е изключително впечатлен от идеите на децата. Като пример посочи младите предприемачи от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново, чиито проект цели да направи часовете по история по- интересни за учениците.

“Интересен е проектът и на децата от Плевен. Те са създали уред, където преди часовете в училище си слагат мобилните телефони. Така устройствата се зареждат, а учениците не са разсейват с тях. Хубавото е, че младите хора вече имат опит, приемат поръчки и продават изобретението си. Това допълнително ги стимулира”, каза Даниел Панов.