Obu4enie
Obu4enie / netinfo
Няма кандидати за обучение и стаж за фризьори във великотърновска област.  Обучение по схемата "Обучение и заетост на младите хора" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" трябва да започне на 15 март. До този момент обаче са подадени едва 3 молби, съобщи председателят на Регионалната занаятчийска камара Валентина Дечева.
 
Обявени са 15 работни места. Селекцията и одобрението на кандидатите трябва да приключи до 3 март.
 
Схемата по оперативната програма е насочена към млади безработни до 29 години, като целта е  да придобият професионални умения. Предвижда се тримесечен курс в Центъра за професионално обучение към камарата. Дневно кандидатите получават по 8 лева режийни и по 5 лева за транспорт. След преминаване на обучението те имат осигурен платен стаж за срок от половин година, по време на който ще получават възнаграждение в размер на МРЗ.
 
Кандидатите се набират от регистрираните в ТД "Бюро по труда" във Велико Търново. По тази схема са обявени и други позиции за осигуряване на компетенции и заетост на млади безработни -  за продавач- консултанти, сервитьори, бармани.
 
За пръв път за кандидатите се изисква да не са в никаква форма на обучение. Липсата на кандидати вероятно е свързана с това  въведено ограничение, тъй като малко безработни отговарят и на това условие.