/ Община Хасково
Трафикът в началото на работната седмица в града е натоварен.

Движението във Велико Търново е интензивно по главните и второстепенни улици, както и покрай по-големите училища и детски градини. Пътните настилки са сухи, времето е слънчево.

Полицейски служители има на входовете и изходите на града, както и в по-натоварените участъци от първокласните и второкласни участъци. За изминалото денонощие не са регистрирани тежки инциденти. Нови затворени отсечки също няма.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона остава пътят Дебелец - Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка текат ремонтни дейности, които трябва да приключат до началото на 2020-та.

От Областно пътно управление-Велико Търново съобщиха, че обходният маршрут е през Дебелец - Велико Търново - Лясковски кантон - Миндя - Елена и обратно. Ограничено е движението и по пътя между селата Царски извор и Драганово. От 0 до км 5+500 има свлачище, чието укрепване ще продължи до 3 януари 2020 година. Обходният маршрут е през Сушица - Драганово.

Забранено е преминаването на автомобили над 3.5 тона по пътя Чешма - Кесарево, където тече разширяване на платното. Обходният маршрут е през Сливовица - Горско Ново село - Джулюница. 

Ремонтни дейности текат по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от от км 47+800 до км 48 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище.

Срокът за организация на движението е началото на 2020 година.
Агенция "Фокус"