„Национални дни на кариерата“ 2018 ще се проведат за 14-ти път във Велико Търново
„Национални дни на кариерата“ 2018 ще се проведат за 14-ти път във Велико Търново / netinfo
Форумът, от който започват хиляди кариери, отново е в старата столица
На 26 март (понеделник) от 10.00 часа във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде даден стартът на великотърновското издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“– най-голямото кариерно изложение в България. Форумът се организира от JobTiger, в партньорство с Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” и с генералното спонсорство на Нестле България. Това е 14-то издание на кариерното изложение във Велико Търново. Както винаги входът за търсещи работа е свободен. Тази година участие в града са заявили 23 компании.

„Национални дни на кариерата“ във Велико Търново по традиция се посещава от стотици млади хора, като средно един на всеки шест дошли до щандовете на някои от най-добрите работодатели успешно започва работа или стаж. Провеждането на „Национални дни на кариерата“ в партньорство с Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” прави събитието по-удобен и по-евтин начин за компаниите да достигнат до много от потенциалните таланти, които все още са свободни на пазара или не са се ориентирали кариерно. Това е особено важно сега, когато един от най-сериозните проблеми пред ръста на бизнеса в България е недостигът на кадри. Тенденцията ще продължи да се утвърждава през 2018 г., и вече достигна непознати досега нива. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори.

С участието на един форум фирмите имат възможност да се срещнат с образовани млади хора от различни специалности и професионални направления, и да предложат всички видове позиции в предприятието. От своя страна младите хора, посетили изложението в удобна за тях локация – сградата на местния университет, имат шанса да получат пряк достъп до специалистите „Човешки ресурси“ на компаниите, за да поговорят с тях за възможностите за развитие и да получат ценни кариерни съвети.

Тази година един от акцентите за дошлите на изложението ще бъде и подобреното потребителско изживяване. Посетителите ще имат възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалния демонстрационен щанд.

Форумът се провежда за 17-а поредна година на национално ниво, като статистиката показва, че до момента над 40 000 души са намерили работа или стаж на него в цялата страна.