Мирослав Ангелов победи в планинско изкачване „Раховец Лясковец 2019”
Мирослав Ангелов победи в планинско изкачване „Раховец Лясковец 2019” / Община Горна Оряховица

Мирослав Ангелов от „Мегапорт“ е победител в седмото издание на Планинско състезание „Раховец Лясковец 2019”. Надпреварата е ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Трасето, което трябваше да преминат е с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон. Това е едно от техничните трасета в страната.

Победителят Мирослав Ангелов със своята „Шкода Фабиа R5” спечели и трите манша и с общ резултат 06:46,898 стана безапелационно първи. Търновският бизнесмен, който миналата година стана шампион на рали и рали сплит, беше сочен за фаворит още преди началото на състезанието, особено в отсъствието на победителите в предишните издания на изкачването и на лидера във временното класиране. Още повече, че автомобилът на Ангелов се смята за най-добрата рали-кола в клас R5 в света.

Битката за второто и третото място обаче беше много оспорвана. Втори стана Искрен Веселинов от „Даниел Рейсинг” с „Хонда Сивик” и общ резултат 07:11,460 мин. Така той спечели шампионската купа в клас Е1 1600. Трети в генералното класиране е Стефан Георгиев от Стара Загора с „Форд Ескорт”.

Шестицата допълват Александър Бурдин от „Хоби кар” с BMW М3, Динко Иванов от Стара Загора със „Ситроен С2” и Валентин Георгиев от „Ара мотор спорт” с „Хонда Сивик”.

Лясковчанинът Тодор Тодоров, който е състезател на клуба-домакин „Етър рейсинг” и по чиято идея се зароди това състезание преди седем години, се класира на осмо място в крайното класиране със своя „Фолксваген Поло”.

Купите на победителите бяха връчени от кметовете на двете общини съорганизатори – д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.