Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново
Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново / netinfo
Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново. Пластики с много висока художествена стойност са представени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Произведенията са на 20 автори от Швеция, Полша, Япония, Ирландия, Германия, Хърватия и други. Творците са част от световния елит на изкуството от стъкло.

Есенният празник на Самоводската чаршия събра над 25 000 търновци и гости на града

Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков, от декана на художествения факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Борис Желев и от Габриела Тончева, която е сред организаторите на бианалето.

Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново
netinfo

Голям бе интересът към експозицията още в първия ден на гостуването й. Много великотърновци, студенти, преподаватели, художници разгледаха пластиките. Сред тях бе и заместник-кмета по икономическото развитие Снежана Данева-Иванова.

Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново
netinfo


90 млади таланти от 13 държави излизат на музикална сцена на "Сребърна Янтра" във Велико Търново

Международното бианале на стъклото обхваща четири града в България – София, Велико Търново, Варна и Белослав. Над 120 артисти от 30 държави представят своите произведения в рамките на националното събитие. Като част от изложбите ще бъдат организирани творчески ателиета и презентации на водещи в световен мащаб автори от няколко държави.