Международният гребен поход по река Дунав Тour International Danubien ще мине на 18 август през Свищов
Международният гребен поход по река Дунав Тour International Danubien ще мине на 18 август през Свищов / Община Свищов
Свищов отново ще бъде домакин на един от последните кръгове от Международния гребен поход по река Дунав, ТИД (Тour International Danubien). Eнтусиастите преминават през България за 55-ти път, а участниците са общо около 150. И през тази година сред тях има германци, австрийци, унгарци, сърби, румънци. Българските гребци са около 70-80 човека.

В Свищов Регатата се очаква да пристигне на 18 август /неделя/, а лодките ще акостират на брега на река Дунав, край местността „Паметниците“. За поредна година община Свищов ще се прояви като добър домакин и ще осигури условия за почивка по средата между два от най-големите етапи – 48 км до Свищов и 55 км до Русе.

“Ние подготвяме условия за почивка, питейна вода, временни душове и бани, контейнери, химически тоалетни. Те разбират нашата загриженост и с удоволствие споделят, че организацията по посрещането на ТИД в Свищов е на много високо ниво“, споделя един от основните организатори Йордан Герчев. Той сподели още, че вечерта е планувано да нагостят гостите си с вкусна рибена чорба.

Помощ на община Свищов, при организацията на цялото домакинство, оказва и Районното полицейско управление в града.