МДТ К. Кисимов подготвя традиционния си коледен концерт
МДТ К. Кисимов подготвя традиционния си коледен концерт / www.sxc.hu

Най-новото заглавие в афиша на великотърновския театър „Хубавата Елена" ще бъде представено на сцена още един път до края на годината. Двете премиери на оперетата преминаха при голям успех на 29 и 30 ноември. Зрителите ще могат отново да гледат постановката под режисурата на проф. Светозар Донев на 12 декември от 19,00 ч.

През декември за почитателите на театралното изкуство са предвидени и три представления на „Милионерът". Спектакълът ще се играя в камерната зала на 9, 13 и 18 декември. За най-малките зрители ще има и едно детско куклено представление на „Хензел и Гретел" - на 16 декември от 12,00 часа в камерната зала на МДТ.

Търновският театър работи усилено и върху традиционния си коледен концерт, който ще бъде на 17 декември от 19,00 ч. В него ще участват всички солисти, оркестърът и хорът на МДТ съвместно с Габровския духов оркестър и малките изпълнители от "Пеещи камбанки" при Младежкия дом. На сцената ще излязат и гост-солистите Иво Йорданов и Михаил Михайлов. В програмата са включени произведения на Моцарт, Пучини, Верди, както и популярна музика.