В областта са изградени 14 КПП и акцията ще продължи през целия ден
Мащабна полицейска акция се провежда в Горна Оряховица. Двама души са задържани. Други 28 са доведени в Районното управление в Горна Оряховица, тъй като за тях има съмнения, че са свързани с извършването на телефонни измами.

БГНЕС

Това обобщи пред журналисти директорът на Областна дирекция на МВР в старата столица ст. комисар Димитър Машов. Той посочи, че тези 28 души подлежат на проверка от НАП.

БГНЕС

"Доведените в Районното в Горна Оряховица лица са във връзка с това, че следва от НАП да им се връчат документи във връзка със започване на проверки по отношение на имотното им състояние, както и проверки на доходите им.

БГНЕС

Това са хора, за които има данни, че са свързани с телефонни измами. Ако се докаже престъпна дейност, те ще бъдат задържани“, категоричен бе директорът на търновската полиция.

БГНЕС

Той уточни и, че разследваните са демонстрирали охолен начин на живот, а нямат доказани доходи, с които да го водят. В хода на операцията до момента са проверени 435 човека и 242 моторни превозни средства. Съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата, както и 52 фиша.

БГНЕС

"Установени са извършителите на осем престъпления, като към настоящия момент се работи с тях за доказване на престъпната им дейност. Образувани са и две бързи производства - за притежание на наркотици и за шофиране след употреба на наркотици. Има две лица, които са били обявени за общодържавно издирване и са намерени“, обясни още комисар Машов.

БГНЕС

В областта са изградени общо 14 КПП. Акцията ще продължи през целия ден. Тя е по разпореждане на главния секретар на МВР Петър Тодоров и министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Агенция "Фокус"