Малките етърци над всички за купата на Община Павликени
Малките етърци над всички за купата на Община Павликени / Дарик нюз

Детският отбор на „Етър ВТ”, съставен от момчета родени през 2004 година, спечели турнира за Купата на Община Павликени. Състезанието в спортната зала в града бе и своеобразно областно първенство в тази възраст, събирайки девет отбора. За полуфиналите се класираха първите тимове от трите предварителни групи и вторият с най- добри показатели.

Великотърновци, чийто треньор е Стефан Ангелов, но в Павликени бяха водени от Стефан Николов и Илиян Киряков, не само победиха във всичките си мачове, но и изобщо не допуснаха гол в мрежата си!

В първата среща те разгромиха с 6:0 „Янтра” (Полски Тръмбеш), после биха с 5:0 „Ботев-21” (Златарица), а на полуфинала удариха с 3:0 „Аркус” (Лясковец).

На финала етърци се наложиха над домакините от ОФК „Павликени” с 2:0 и вдигнаха красива купа, която занапред ще краси витрината им. Голмайстор на турнира стана нападателят Атанас Атанасов, като се разписа във всички мачове без изключение и завърши с пет попадения.

Трети се подреди тимът на „Чумерна” /Елена/, който в групата пречупи „Академик” /Свищов/ с 2:1 и „Левски” /Стражица/ с 1:0, на полуфинала падна от павликенци с 0:1, а в спора за бронза се справи с лясковчани с 2:0, след изпълнение на удари за определяне на краен победител.

Пети в класирането остана „Академик” /Свищов/, шести е „Левски” /Стражица/, седми „Ботев” /Златарица/, осми „Янтра” /Полски Тръмбеш/ и девети „Локомотив” /ГО/.