Максим Бехар изнася лекция в Стопанската академия в Свищов
Максим Бехар изнася лекция в Стопанската академия в Свищов / dariknews.bg, архив

PR експертът Максим Бехар ще изнесе публична лекция пред студенти в Стопанската академия „Димитър Ценов" в Свищов. Той ще говори на тема „Медиите и PR бизнеса - различни и същевременно все по-еднакви". Лекцията ще започне от 11,00 часа в аудитория 1.

Максим Бехар е роден в Шумен. Започва кариерата си като журналист. По-късно става един от създателите на в. "Стандарт" (1992 г.). През 1999 г. е първият български член на IPRA, а от 2005 г. единственият българин, член на American Public Relations Society. От 2009 е председател на Българската асоциация на PR агенциите. Два мандата е председател на Българския форум на бизнес лидерите (2001-2007), част от Международния форум на Принца на Уелс, сега е негов заместник-председател. Член е на десетки бордове и управителни  съвети. От 2004 г. е почетен консул на Сейшелската република в България.

Разделя се с журналистиката през 1995 г. Създава частна фирма с малък офис и двама служители, която се превръща в най-голямата PR компания в България - М3 Communications Group, Inc. Днес агенцията обслужва над 60 интернационални и местни компании. Това е eдинствената българска компания, стигнала до финала на Международните бизнес награди Stevie Awards ("Оскарите" в бизнеса) през 2007 г., където печели престижното отличие за най-добра PR агенция в света.

Тази година агенцията отново стигна до финалите на Stevie, този път с двойно отличие - "Най-добра PR агенция в Европа за 2010" и "Най-иновативна PR компания в Европа за 2010".

През февруари Максим Бехар беше единственият български представител на световния PR форум в Давос, Швейцария, където бе лектор и модератор, а и член на Организационния комитет на форума.

От ноември 2010 г. Максим Бехар е ковчежник и пълноправен член на Изпълнителния комитет на най-авторитетната мeждународна PR организация в света - ICCO (International Communications Consultancy Organization).