Мадлен Алгафари: Мрънкането, хленченето и завистта са най-честите грешки на българина
Мадлен Алгафари: Мрънкането, хленченето и завистта са най-честите грешки на българина / DarikNews.bg
Мадлен Алгафари: Мрънкането, хленченето и завистта са най-честите грешки на българина
54282
Мадлен Алгафари: Мрънкането, хленченето и завистта са най-честите грешки на българина
  • Мадлен Алгафари: Мрънкането, хленченето и завистта са най-честите грешки на българина

Известната психотерапевтка Мадлен Алгафари представи пред свои приятели и почитатели във Велико Търново новата си книга "Как да се разболяваме качествено".

"Понякога, за да се осъзнаем, е необходимо разтърсване. Затова реших стилът на тази книга да е много различен от този на предишните ми шест", обясни Алгафари. В книгата са събрани 365 най-големи грешки, които допускаме в живота си и по този начин се саморазболяваме. Представени са под формата на опаки съвети.

„Реших да се движа по ръба на абсурда, на естетиката на грозното, на парадоксалното, на сарказма - на ръба на смеха през сълзи. Всъщност така и живеем днес - на този ръб! От нас зависи в коя посока ще направим крачката - към болестта или към здравето", каза пред аудиторията авторката. Написала е книгата почти на един дъх, само за три дни.

Описаните с много ирония най-чести грешки, които българинът допуска, са разделени в седем раздела - по време на бременността и раждането, за първите седем години, училищната възраст, за партньорските отношения, за третата възраст, за отделните болести и универсални грешки за цял живот.

„Мрънкането, хленченето, завистта и недоволството са най-честите български грешки, за съжаление ние не ги осъзнаваме, което е основната ни вина", коментира психотерапевтът. Тя препоръчва човек да слуша душата си и своя вътрешен глас, само тогава ще получи истински и честни съвети.

Чуйте повече в звуковия файл.

Повече от два часа продължи представянето на книгата, организирано в боулинг клуб във Велико Търново. Мадлен Алагафари прочете част от най-често допусканите грешки, а след това отговоря на въпроси на публиката, които хората написваха на листчета.

Как да обичаме себе си и същевременно да не сме егоисти, как да възпитаваме децата си, какви са най-големите ни страхове и как да се изправим срещу тях - тези и много други въпроси намериха изчерпателни отговори от самата Мадлен, която дори развълнува публиката с някои откровения за самата себе си.

Велико Търново е първият извънстоличен град, в който Алгафари представя луксозното издание. В София представянето се състоя на 27 май, където специален гост беше световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай.