Лясковското начално училище направи обменна визита
Лясковското начално училище направи обменна визита / netinfo
Екип от педагогически специалисти от Начално училище „Цани Гинчев” -Лясковец посети СУ „Любен Каравелов” – град Варна с цел обмяна на опит и добри практики по проект „Училището като център в общността” на Национална мрежа за децата.

Варненските педагози се представиха като добри домакини и представиха иновации в четири направления пред лясковските си колеги, а именно образователна медиация, училищно самоуправление, взаимодействие с родители i работа с облачни технологии.

Специалистите от двете училища изразиха желание за продължаване  на съвместната работа и споделиха как се справят с различните трудностите при реализиране на дейностите, свързани с организацията и управлението на образователно-възпитателния процес.

Образователната медиция бе нещо ново за специалистите от лясковското училище. Затова те изслушаха с интерес представянето на тази дейност. Ролята на медиатора е да осъществява връзката между хората от малцинствената общност и служителеите в училището с цел подобряване на взаимодействието родител-ученик-учител.

Взаимодействието с родители е силно застъпено в НУ „Цани Гинчев”, град Лясковец ,което може да се похвали с активно функционираща Академия за родители, която съвсем скоро ще се обогати като съдържание и организация. Друга форма на взаимодействие са различните спортни празници, които се организират от учителите в почивните дни, за да могат учениците и техните родители да спортуват и да се забавляват заедно.

Училищния ученически съвет на лясковското училище е доказал своята активност чрез организирането и провеждането на няколко благотворителни базари, чрез които бяха подпомогнати деца и възрастни в нужда.

Облачните технологии се използват активно от училищното ръководство за подобряване на електронното управление и оптимизиране на документооборотът.