БСП
БСП / netinfo
 „Показен и театрален спектакъл” е ситуацията с проваленото заседание на Консултативния съвет при президента Румен Радев. Това каза пред журналисти в старата столица великотърновският народен представител от „БСП за България” Весела Лечева. Тя поясни, че  нямаше да се състои подобна пресконференция ако не беше този показен спектакъл, който са изнесли управляващите от ГЕРБ, начело с министър-председателя Бойко Борисов.
 
„Това е един опит за обезличаване на президентската институция и за отнемане на правомощия, законно определени в Конституцията на Република България. Казвам законно определени, тъй като Консултативният съвет е едно от възможните правомощия на президента, чрез който той да поставя обществено значими теми пред обществото, политиците и управляващите, както и да търси консенсус за решаването и преодоляването на големи обществено значими проблеми. Това беше и опит за доказване на власт от страна на Борисов. Той искаше да стане ясно, че той управлява държавата и той "кара влака". От неговата уста вчера се чу, че "на следващия Консултативен съвет той ще събере министрите независимо дали са в командировка". Един вид президентът не е успял да ги събере, но той ще го направи. Една от причините за провала на този Консултативен съвет и за сaботажа му се крият и в констатациите в доклада на президента”, обясни Весела Лечева и цитира и част от текста, който трябваше да бъде прочетен по време на заседанието.
 
Корупцията сред лицата на висши държавни длъжности е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава, срива доверието на гражданите в българските институции, възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Корупцията пряко или косвено бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение”, цитира Весела Лечева. Тя посочи, че тези констатации няма как да се харесват на управляващите, защото засягат именно тях.
 
Весела Лечева изрази мнение, че обещаното от министър Владислав Горанов 10-процентно увеличение на заплатите няма да реши проблемите на българите, защото корупцията у нас се шири на всички нива.