/ Снимка: Дарик, архив
Криминалисти разкриха няколко грабежа.

Едното престъплението е извършено на 11 декември, около 02:00 часа на улица "България" във Велико Търново. Докато се прибирал от служебен банкет, потърпевшият е бил нападнат и му била задигната мъжка чантичка, с намиращи се в нея 300 лв. два мобилни телефона и лични вещи.

От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 32-годишния Г. Д. от Велико Търново, известен на полицията и многократно осъждан, с 37 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления.

7 души се биха заради жена в Сухиндол

След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем за извършен грабеж, в условията на опасен рецидив. Задържан е за срок до 72 часа. Откраднатите вещи са установени и върнати на собственика им.

Служителите на полицейското управление във Велико Търново разкриха и кражба на портфейл, с намиращи се в него 90 лв. и лични документи. Сигнал за извършеното престъпление е получен на 11 ноември.

Полицаи установиха трима пияни водачи през уикенда

По данни на потърпевшия, престъплението е извършено в търговски обект. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 32-годишната Г. С. от с. Върбовка, известна на полицията. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Служители на РУ-Горна Оряховица пък разкриха кражба на мобилен телефон. Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера в полицейското управление.

По данни на тъжителя, престъплението е извършено, докато е плащал сметки. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 27-годишната Т. Д. от същия град, известна на полицията. Телефонът е установен и иззет.