/ netinfo
За поредна година голяма ирландска компания участва в инициативата “Мениджър за един ден“ във Велико Търново, организирана от Junior Achievement. Това е най-разпознаваемата инициатива за кариерно ориентиране в България.

Изложбата „Хубава си, моя горо“ гостува в РИОСВ

Фирмата беше домакин във Велико Търново на четирима ученици, които станаха мениджъри в компанията. Участниците прекараха цял ден на работа в отделите, запознавайки се с мениджърските отговорности и различните управленски решения.

Мениджърите споделят, че хората с увереност в своите знания, които притежават амбиция и желание за учене през целия живот, на практика най-добре успяват да се впишат в рамките на динамичната работна среда във фирмата.

Компанията е един от лидерите на международния пазар в сферата на данъчните и финансови консултации. Там се предлагат възможности за добър старт в кариерата, професионално обучение и ценен опит в сферата на международните данъци.

По време на “Мениджър за един ден“, професионалистите в областта предадоха личен опит на участниците относно необходимостта от добри анилитични и комуникационни умения и внимание към детайла, задължителни за успеха в работата.

Участниците се запознаха също и с тенденциите за кариерно планиране в глобален мащаб и опита в намирането на баланс между професионална реализация и личен живот.
 
Община Велико Търново приема предложения за културни събития за 2019 година

„Днешният ден за мен мина прекрасно. Беше ми интересно и мисля, че научих много нови неща. Вече знам как да пиша имейли по-добре. Доволна съм от това, което ми показаха в офиса и на това, което ме научиха“, сподели Марина Дамянова, ученичка в десети клас в Старопрестолна професионална икономическа гимназия, която бе
Мениджър за един ден на отдел „Бизнес клиенти“.
 
„В рамките на деня, аз и останалите участници в инициативата получихме много добро посрещане и отношение от целия екип на фирмата. Благодарение на организираните активности, успях да получа обща представа за дейността на компанията, а също така да разбера на практика как се извършва работата.

Мениджърите по най-добрия начин ни показаха как преминава техния ден като ръководители на екип и какви са техните задачи и отговорности“,
разказа единадесетокласничката от ПГ по строителство, архитектура и геодезия Даяна Пантелеева, която бе Мениджър за един ден на отдел „Администриране на данни“.