/ Община Горна Оряховица

Грамота за партньорство и съпричастност към каузата на организацията получи от дамите от Зонта клуб - Велико Търново кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Градоначалникът бе официален гост на церемонията по връчване на приза „Кавалер на жълтата роза“, която традиционно Зонта клуб провежда в навечерието на 8 март. Вчера в хотел „Премиер“ се проведе 17-тата поред церемония във Велико Търново.

В Горна Оряховица се приемат документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

На събитието по традиция дамите от Зонта Интернешънъл канят и свои партньори и изявени общественици. Отличието си, инж. Добромир Добрев получи от президента на дамския клуб Красимира Коцева. Кметът благодари за дарената от „Зонта“ апаратура в МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Официален гост на церемонията бе и управителят на горнооряховското здравно заведение д-р Иван Иванов.

Започнаха поетапни ремонти пътната настилка в Горна Оряховица

Болницата в Горна Оряховица успешно си партнира и реализира различни кампании съвместно със Зонта клуб в областта на детското и майчиното здравеопазване. През юли 2018 г. дамите връчиха мултифункционален 4 D ехограф на стойност 16 700 лева на АГ отделението на болницата, закупен със средства от благотворителния им бал „Бяло лято“.

От 18 до 21 март в АГО в болницата се организират безплатни гинекологични прегледи с ехографски изследвания за желаещите жени, също под патронажа на Зонта Интернешънъл.