/ ThinkStock/Getty Images

Започна приемът на документи по Правилника за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица.

Започнаха поетапни ремонти пътната настилка в Горна Оряховица

Заявленията се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на документите е 30 април (вторник) 2019 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години.

На разположение на кандидатите, в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица в секция „Важно” или в секция Административни актове/Наредби и правилници/Наредби и правилници на ОбС 2014: http://www.g-oryahovica.org/2011-11-29-20-13-26/2012-01-05-14-55-35/-2014-.html

Стартира проект „Разкриване и предоставяне на социалната услуга „Приют” с капацитет 15 места“ в Горна Оряховица

Комисията, която ще разгледа документите вече е определена и до десети май, кандидатствалите двойки ще бъдат уведомени по телефон или имейл. Списък на одобрените двойки, съдържащ само входящ номер ще бъде публикуван на сайта на Община Горна Оряховица. Списъкът ще бъде поставен и в информационния център.

Инициативата на Община Горна Оряховица за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми стартира през 2014 година. От тогава са одобрени и подпомогнати 69 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години от Община Горна Оряховица. Родени са 16 бебета.