Илиян Киряков стана треньор в Етър ВТ, футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа
Илиян Киряков стана треньор в Етър ВТ, футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа / Дарик нюз
Илиян Киряков стана треньор в "Етър ВТ", футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа
68026
Илиян Киряков стана треньор в "Етър ВТ", футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа
Илиян Киряков стана треньор в "Етър ВТ", футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа
  • Илиян Киряков стана треньор в "Етър ВТ", футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа
  • Илиян Киряков стана треньор в "Етър ВТ", футболистите апелираха към великотърновци за подкрепа

Илиян Киряков започва работа в „Етър В. Търново”, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Александър Нанков. По-рано днес той връчи на бронзовия медалист от САЩ-94 виолетова фланелка с №10, с който преди години Кирячето блестеше на „Ивайло”. Александър Нанков подчерта, че много се радва, че такава знакова фигура за В. Търново и българския футбол се включва в екипа.

„Киряков е човек с авторитет, който ще работи индивидуално с деца, юноши младша и старша възраст, заедно с директора на школата Никола Велков, за да имат нашите футболисти още по-завършен вид. В същото време ще е и в ролята на селекционер, знам, че вече има опит в това”, коментира Сашо Нанков. По думите му засега нещата в „Етър ВТ” са спокойни от финансова гледна точка, благодарение и на субсидията, гласувана от общинските съветници. Целта е до края на есенния полусезон да бъдат спечелени оставащите три мача, първият от които тази неделя в Белене. В тях ще липсва капитанът Росен Ванков, който е наказан за три срещи заради червения картон срещу „Ситомир”.

„Той е нашият капитан, но постъпи недопустимо за него. Има грешка, има и прошка, но тя не е безплатна. Обсъдихме с треньора Сашо Ангелов ситуацията и взехме решение Росен Ванков да работи с децата, като в същото време му е наложено и финансово наказание”, каза още Александър Нанков. Той апелира след затревяването на „Ивайло” изграждането на изкуствения терен до Спортното училище да стане приоритет за Общината и кмета Даниел Панов, защото е от изключително значение за футбола и спорта в града.

Чуйте Сашо Нанков в първия звуков файл.

„Хората във Велико Търново знаят, че през последните 4 години бях в Кипър. В началото работих с деца в Ларнака, след втората година отидох в „Еремис” (Арадипу), който в момента е на второ място в първа дивизия. Година и половина бях помощник- треньор при мъжете, а последната година бях треньор на дублиращия отбор до 21 години. Сега дойде време да се прибера при семейството си и искам да благодаря на ръководството на клуба и най- вече на президента, който ме покани в „Етър”. Тук съм израстнал като футболист и за мен е чест и удоволствие да работя за клуба. Каквото мога, ще дам от себе си за развитието на тези деца и юноши. Работил съм 3 години в БФС като селекционер на деца и юноши на националните отбори, имам някакъв опит. Ще работя индивидуално и с футболистите от мъжкия отбор. Радвам се и за първия отбор, върви в много добра посока. Работи се правилно, залага се на млади футболисти с двама -трима опитни. Това е пътят”, коментира Илиян Киряков.

Интервюто с него във втория звуков файл.

Междувременно футболистите на „Етър ВТ” отправиха призив към привържениците на спорта и всички граждани на Велико Търново да ги подкрепят в оставащите мачове. Съставеният изцяло от местни играчи отбор се представя изключително успешно в първенството на Северозападната „В” група, като в момента е в челната четворка и във всичките си 12 срещи е допуснал едва две загуби.

„Имаме нужда от вашата подкрепа по трибуните и като цяло за това, с което сме се ангажирали. Сега, когато след случилото се миналия сезон, Велико Търново има нов отбор с нови надежди, подкрепата на всеки един от вас е много важна за нас, както за по-опитните играчи, така и за младите момчета в отбора”, заявиха вратарят Венци Димитров, халфът Илиян Трифонов и останалите им съотборници и обещаха да направят всичко възможно на терена, за да заслужат тази подкрепа.

От Фенклуб „Етър” обявиха, че са зад отбора, а за предстоящия в неделя мач в Белене срещу „Гигант” Александър Нанков отпусна безплатни автобуси за желаещите да бъдат с тима.