Грандиозно шоу с Юрая Хийп на Мото рок феста край Асеневци, още има промо билети
Грандиозно шоу с Юрая Хийп на Мото рок феста край Асеневци, още има промо билети / DarikNews.bg
Грандиозно шоу с "Юрая Хийп" на Мото рок феста край Асеневци, още има промо билети
65904
Грандиозно шоу с "Юрая Хийп" на Мото рок феста край Асеневци, още има промо билети
  • Грандиозно шоу с "Юрая Хийп" на Мото рок феста край Асеневци, още има промо билети

Рок легендите "Юрая Хийп" пристигат в края на тази седмица във Велико Търново специално за участието си на Мото рок феста край паметника на Асеневци. Събитието се организира от 15 до 17 август от Мото клуб “Олд Бастардс” със съдействието на Община Велико Търново. Грандиозното шоу на легендарните рокаджии ще бъде в съботния ден от 22,30 часа и се чака с нетърпение от българските фенове на бандата. Заедно с тях на сцената ще пее и оригиналният вокалист на групата Джон Лоутън, обяви председателят на "Олд Бастардс" Петър Стефанов.

„Юрая Хийп" ще пристигнат от Англия специално за търновския фест, за да изнесат двучасов концерт. Титуляр на бандата от 1986 година досега е Бърни Шоу. Джон Лоутън е бил фронтмен в периода 1976 - 1979 г. Заедно се събират много рядко, така че феновете им ще имат уникалната възможност да ги видят на една сцена във В. Търново. Групата ще изпълни култови хитове и предимно парчета от 70-те години, сред които Free me, July Morning, Firefly, Keep On Ridin…

Световноизвестната хардрок банда е първата, гостувала в България по време на комунистическия режим. Това става през август 1988 г., когато "Юрая Хийп" изнасят около 25 концерта в най-големите български градове, включително и на стадиона във В. Търново. Рокаджиите не са предявили по-специфични изисквания към организаторите. Те ще пристигнат късно вечерта в петък и ще бъдат настанени в Интерхотела с целия си антураж, който включва и пет-шест човека обслужващ персонал. Пожелали са да имат на разположение минерална вода, марково уиски и водка, нямат ограничения за храната. В събота преди обяд членовете на “Юрая Хийп” и Джон Лоутън ще се срещнат с великотърновските медии. Групата ще отпътува от града в неделя по обяд, обясни Петър Стефанов.

Музикалната сцена ще бъде изградена в подножието на Асеневци, точно до Стамболовия мост. Английската банда има по-специални изисквания към озвучаването, които тепърва ще се обсъждат. Пуснатите в предварителна продажба промо билети от 20 лв. ще бъдат в наличност до 15 август, включително. От следващия ден входът вече ще струва 25 лв.

Тазгодишното издание на Мото рок феста край Асеневци е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Освен това съборът се организира под мотото за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътищата.

Трите фестивални дни ще съберат в старата столица над 5000 рокери и около 2000 мотора от страната и чужбина. Очакват се моторджии с уникални чопъри от Румъния, Сърбия, Македония и Гърция. Край Асеневци ще бъдат изградени временни заведения за скара и бира, а организаторите са подсигурили 10 тона бира и 10 000 кебапчета.

За почитателите на тузарските мотори и твърдата жица са предвидени разнообразни състезания и атракции. В концертната програма ще участват още рок групите Кикимора на Николо Коцев, Обратен Ефект, Ер голям и други български банди, както и няколко групи от Сърбия, добави Петър Стефанов. В програмата са включени и четири уникални огнени спектакъла в изпълнение на група "Феникс".

В събота моторджиите ще направят почетна обиколка на града и в 12,00 часа ще поднесат венец на паметника “Майка България”. След това ще участват в играта POKER RUN, изключително популярна сред рокерските среди в САЩ. При обиколката си мотористите теглят карта от три пункта в града, след това на фестивалната сцена теглят още по две карти. В резултат от ръката, която всеки е събрал, се определя победителят, а той печели кашон с уиски.

Рокерите организират и благотворителна акция в подкрепа на 9-годишния Радослав Борисов от В. Търново. Момчето е ученик в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" и страда от мускулна дистрофия. От два месеца в специални урни и от продажба на рекламни фланелки се събират средства, които ще бъдат предоставени на родителите на Радослав за подпомагане на неговото лечение в израелска клиника.

На феста ще бъде изложен и 200-кубиков реставриран мотор “Хонда Бенли – 1982”. Возилото има антикварна стойност и е дарение от англичанина Винс Жак на фондация “Приятели – Велико Търново”. Фондацията от своя страна обяви търг за колекционерския мотор, а началната цена е 1100 лв. Офертите ще се събират до 2 септември, а три дни по-късно Винс Жак ще връчи тържествено ключовете на новия собственик на специално парти в известна търновска бирария. Средствата от продажбата на мотора също ще бъдат дарени за лечението на 9-годишния Радо.