Община Свищов
Община Свищов / Община Свищов
Ганчо Ламбев получи наградата за „Общински дарител“ на XII-та Годишна среща на Националното сдружение на общините на Република България, която се проведе на 16 октомври, в к. к. Албена. Номинацията за това отличие бе направена от Община Свищов поради значимите дарителски актове и жестове, направени за хората, в продължение на повече от 25 години.

„Социалната отговорност към обществото е част от политиката на ППОК „Изгрев-93“ с. Царевец и нейният председател г-н Ганчо Ламбев. Част от целите на социалната отговорност са: повишаване на заетостта сред местното население, подкрепа на значимите и полезни за обществото инициативи, ефективно подпомагане на местните образователни, културни, социални и други институции, а основните обществени каузи са насочени към грижа за хората и социално слабите, помощ на хората в неравностойно положение, грижа за здравето и спорта, благотворителност, култура и др.", се казва в номинацията изпратена до изпълнителния директор на НСОРБ.

В мотивите за номинацията се казва още, че благотворителните инициативи и обществено-полезната дейност на Ганчо Ламбев стартират още в далечната 1991 г., когато той става председател на земеделската кооперация и оказва неимоверна помощ и подкрепа на кметството, и общината. "Да влагаш парите си и да помагаш на едно българско село е начинът да покажеш обичта и уважението към своето родно място. Примерът, който дава г-н Ламбев е безценен, защото да направиш добро не винаги е свързано с много пари, но винаги означава, че си направил едно добро дело, подал си ръка, когато си почувствал, че трябва и си го направил от сърце“, пише още в номинацията.

 ОБЩИНА СВИЩОВ ПОЗДРАВЯВА ГАНЧО ЛАМБЕВ ЗА ДОСТОЙНОТО ОТЛИЧИЕ, ДОБРИЯ ПРИМЕР И ЩЕДРОТО МУ СЪРЦЕ!