Дадоха на Титан боклука във В. Търново за още пет години
Дадоха на Титан боклука във В. Търново за още пет години / Дарик нюз, архив

Фирма "Титан" ще събира сметта във В. Търново още пет години. Това решиха на сесията в четвъртък общинските съветници, удължавайки срока на договора за концесия за събиране и извозване на битовите отпадъци на територията на града.

В предложението си фирмата предлага подмяна на контейнерите с нови още до пролетта на тази година. В договора са записани и допълнителни ангажименти  - доставка на 600 контейнера тип „ракла” с педал, за по-лесно отваряне на капака, 400 „бобъра”, 2 000 поцинковани кофи от по 100 литра и 1 000 пластмасови съда по 240 литра. До 30 септември концесионерът е задължен да достави и четири специализирани автомобила, снабдени със сертификат Евро 4, два самосвала и два броя малогабаритна сметосъбираща техника. При получена заявка от граждани и организации пък фирмата да предоставя контейнер за строителни отпадъци.
Общото мнение на съветниците преди гласуването на удължаването на договора бе, че са доволни като цяло от изпълнението на услугата, но винаги трябва да се търси по-добро.  Петко Тюфекчиев подчерта, че трябва да се обърне сериозно внимание на хигиената и дезинфекцията на съдовете за смет. По негово искане съветниците гласуваха за редовно заседание на местния парламент през октомври 2014-а, общинската администрация да предостави подробна информация за дейността на концесионера и възнаграждението. Справката да включва и данни дали са изпълнени поставените допълнителни условия за нови съдове и специализирана техника.  Кметът Даниел Панов пое ангажимент, да се завиши контролът по изпълнение на дейността на фирмата.