Черногорският Единство е първият финалист на ХІ турнир в памет на Юлиян Манзаров
Черногорският Единство е първият финалист на ХІ турнир в памет на Юлиян Манзаров / http://manzarov.com

Шест отбора участват в XI- ото издание на Международния футболен турнир за юноши „Юлиян Манзаров”. Надпреварата, в памет на трагично загиналия в река Лим талант на „Академик” започна в Свищов на 22 април.

В първа група са тимовете на „Единство” /Биело поле, Черна гора/, ЦСКА и домакините от „Академик”. Във втора сили мерят минаелогодишният победител „Чавдар” /Етрополе/, „Лудогорец” /Разград/ и „Стяуа” /Букурещ/. Надпреварата бе открита от заместник- кмета на крайдунавската община и президент на футболни клуб- Емил Димитров, а сред гостите бе и шефът на зоналния съвет на Румънската федерация в Александрия- Стан Продан. По традиция всички участващи момчета бяха облечени в бели тениски с логото на турнира. В първия мач Единство” победи ЦСКА с 2:1, с голове на Рамович в 65- ата минута от дузпа и на Яргевич в 72- ата. За младите алмейци точен бе Кръстанов в 85- ата минута.


В двубоя от другата група „Лудогорец”  отнесе „Чавдар” с 3:0 с попадения на Б. Агелар /43 мин./ и на Д. Банев /76 и 80 минути/. Тази сутрин, подсиленият с юношите на „Етър ВТ” състав на „Академик”, загуби с 2:3 от „Единство”. С успеха черногорците си осигуриха място на финала. Етърецът Захари Захариев откри резултата в 6- ата минута, но в 23- ата директно от корнер Цеткович изравни 1:1. Шест минути по- късно Адамович направи пълен обрат с красив гол с глава. От пряк свободен удар Казаков доведе резултата до ново равенство 2:2 в 34- ата минута. Оспорваният мач продължи и през втората част и бе решен от Мехович в 73- ата минута, вкарал в разбъркване за 3:2 в полза на „Единство”.

Тази вечер играят „Стяуа” и  „Чавдар”, а програмата за утре предвижда мачовете: от 9:30 „ЦСКА” – „Академик” и от 17:00 ч. „Лудогорец” – „Стяуа”. В петък от 9:30 ч. са двубоите за 5- 6 и 3- 4 място, а от 17:00 ч. на стадион „Академик” е финалът.