/ Sofia Photo Agency, архив
Частично мокри и хлъзгави са пътните настилки във Велико Търново. Времето е облачно, но без валежи. Трафикът в началото на работния ден е интензивен.

Движението е натоварено по булевардите „България“ и „Никола Габровски“, в района на двата пътни възела - Южен и „Качица“, по „Беляковско шосе“, както и по улица „Магистрална“, част от път София - Варна. Колони от автомобили има в района на Кооперативния пазар, на светофара по бул. „България“ (при отбивката за стадион „Ивайло“) и пред пощата. Такива са се образували и покрай по-големите училища и детски градини. Екипи на КАТ следят за правилното протичане на движението около образователните институции.

Патрули има и на входовете и изходите на Велико Търново, както и в някои участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа. Времето в останалата част от областта е облачно, като на места вали слаб дъжд. Настилките са предимно мокри и хлъзгави. Органите на реда призовават водачите да карат внимателно и със съобразена скорост.

Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма. Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там все още важи предупреждението за опасност от падащи камъни. Настилката там също е мокра.

Забранено е преминаването на автомобили над 3.5 тона по пътя Чешма - Кесарево, където тече разширяване на платното. Обходният маршрут е през Сливовица - Горско Ново село - Джулюница.
Агенция Фокус