Актьори от Стъклен дом раздаваха автографи в Павликени
Актьори от Стъклен дом раздаваха автографи в Павликени / снимки: Община Павликени

Трима актьори от „Стъклен дом" гостуваха в Павликени по покана на кмета инж. Емануил Манолов. Първата си среща с почитателите на българския сериал извън столицата имаха Яна Маринова, Стефка Янорова и Красимир Ранков, водени от продуцента на филма Димитър Станчев.

Близо час те отговаряха на въпросите на публиката, a присъстващите в салона на читалище „Братство" видимо се вълнуваха от предстоящия край на сериала. Четвъртият сезон вече беше анонсиран като края на телевизионната поредица, която е продадена и се излъчва в осем държави. „Как завършва историята?", побързаха да попитат хората в залата. „С идването си тук ние разкрихме тайната - и тримата оставаме живи накрая. За другите герои не знам, но ние се спасихме", засмя се в отговор Краси Ранков и благодари за топлото посрещане.

И тримата актьори въодушевено отговориха на въпроса биха ли снимали серия в Павликени. „Зависи от кмета", каза Яна Маринова. Стефка Янорова пък сподели опасенията си, че ако това се случи, няма да може да си замине от тук. Краси Ранков дори се вдъхнови да снима зимни каскади в преспите край избите в града. "Символ на Община Павликени е приятелството, каза в отговор на друг въпрос той. Аз открих много истински приятели в Павликени. Другото, което силно ме привлича, е природата на павликенския край - язовира, цялата долина, розите".

Тримата актьори с охота разказваха за гафовете на снимачната площадка, които „са толкова много, че обмисляхме да се направи и втора версия на филма", според техните думи. Оказа се, че има заснети сцени, които никога не са стигали до телевизионния екран.

В Павликени беше направена „световната премиера на предстоящия епизод на сериала". Подобно предварително излъчване не е правено преди в България, а публиката в салона изгледа два епизода, които предстои да се излъчат в национален ефир следващия понеделник. Близо час актьорите раздаваха автографи преди прожекцията.