Ако си дал донесе първо място на  наш талант от конкурс във Варна
Ако си дал донесе първо място на наш талант от конкурс във Варна / Личен архив

Две призови места от единайстото издание на Международния конкурс „Златна рибка" във Варна спечелиха талантливи възпитаници на вокалния педагог от В. Търново- Петя Василева. Надпреватара се проведе на 11 и 12 ноември под мотото: „Варна- европейски храм на младото изкуство". Организатор на фестивала бе Фондация "Златната рибка", а председател на журито Стоян Роянов, възпитаник на музикалния колеж в Бостън.

Кристиян Костадинов от В. Търново спечели златен медал в трета възрастова група /15- 18 години/, изпълнявайки перфектно „Ако си дал" на Емил Димитров и  „Всичко което правя" на Брайан Адамс.

Във втора възрастова група /10- 14 години/, Радина Белчева от Полски Тръмбеш взе сребърно отличие с песни на „Мери бойс бенд" и Елена Папаризу.

В момента Кристиян Костадинов е ученик в 9 клас на Природоматематическата гимназия „В. Друмев" в старата столица. Радина Белчева е част от групата на Петя Василева в Народно читалище "Отец Паисий" в Полски Тръмбеш. И двамата таланти се занимават с пеене от четиригодишни и многократно са печелили награди от конкурси.