63-та колоездачна обиколка на България минава през В. Търново, затварят улици
63-та колоездачна обиколка на България минава през В. Търново, затварят улици / Дарик нюз, архив

63-ата колоездачна обиколка на България ще премине в късния следобяд през В. Търново. Очаква се колоната да навлезе между 16,40 и 17,00 часа по ул. “Христо Ботев” в посока ул. “Независимост”. В района на пощата ще бъде излъчен носителят на специално отредена премия на Община Велико Търново. Най- голямото колоездачно състезание у нас се провежда традиционно в първите дни от септември всяка година и  води началото си в далечната 1924-та. Тази година в него участие вземат 24 отбора.

Във връзка с преминаването на колоездачите през област В. Търново е предвидена временна организация на движението. Очаква се колоната да навлезе на наша територия около 16,15 часа откъм Габрово. Оттам ще премине край Дебелец и по главния път ще достигне Южния пътен възел. След това ще прекоси старата столица по маршрут: ул. “Христо Ботев” - ул. “Независимост” - ул.”Ст. Стамболов”- ул. “Велчова Завера”- ул. “Иван Вазов” - ул. “Читалищна”-  ул. “М. Кефалов” и ул. “Климент Охридски”, откъдето ще продължи в посока Лясковец- село Мерданя и град Елена, където ще финишира на площад “Христо Ботев”.

На следващия ден (3 септември) в 12,30 ч. колоездачите ще се отправят в посока Сливен. На 4 септември (сряда), около 16.30 часа колоната отново ще преминат през великотърновско - през Прохода на Републиката и с. Вонеща вода ще се отправи към Трявна. Населените места и улиците в маршрута на обиколката ще бъдат затваряни за движение на други превозни средства, непосредствено преди преминаване на участниците, а движението ще бъде възстановявано непосредствено след изтеглянето им.

От Областната дирекция на МВР във В. Търново апелират към гражданите, на които в тези дни и часови пояси предстои да преминават по горепосочените маршрути, да бъдат внимателни с цел недопускане на пътни инциденти и произшествия.