35 000 души са гледали на живо светлинното 3D шоу
35 000 души са гледали на живо светлинното 3D шоу / Дарик нюз

Светлинното 3D шоу, лазерните ефекти и мапинга върху сградата на Художествената галерия „Борис Денев" и паметник „Асеневци" по време на празничната програма на Велико Търново са били наблюдавани на живо от над 35 000 души, съобщиха от общината. По данни на полицията в празничният ден в старата столица в различните прояви от празничната програма са взели участие над 50 000 души.

3D светлинното шоу е излъчвано 58 минути на живо. Наблюдавано е в 23 държави, седем от които извън Европа. Подобен проект за LIVE предаване се осъществява за първи път във Велико Търново!

Излъчването не е рекламирано по никакъв начин, като само чрез публикуване на едва един пост с информация за него във Facebook е събрало много висока гледаемост.

Светлинното шоу бе предавано от Емил Матов, който сподели, че съвсем скоро ще има възможност да се гледа всяка пресконференция, обучение, промоция или презентация от Велико Търново и областта с Full HD качество на картината и перфектен звук.

Във Facebook страницата на „Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий"" и на „Даниел Панов - Градим Велико Търново" бяха публикувани снимки преди събитието и от самото събитие, които са споделени на 7000 стени, събрали са 650 коментара и са харесани от 17 000 души, информират още от общината.