3 000 подписа събра кампанията срещу правителството във Великотърновски регион
3 000 подписа събра кампанията срещу правителството във Великотърновски регион / netinfo

3 000 души от Великотърновски регион са се подписали до момента в подписката за уволнение на правителството, която ГЕРБ, СДС и ДСБ стартираха на 6-ти септември в цялата страна под мотото "Аз съм европеец".

За областта са доставени още 1000 заповеди за уволнение, които ще бъдат пуснати през следващата седмица, съобщи регионалният координатор на ДСБ Ангел Янчев.

Акцията ще продължи до 21 септември, след което подписката ще бъде връчена на министър-председателят Сергей Станишев в Деня на Независимостта - 22 септември.

Тогава Премиерът, заедно с Президента и Председателя на Народното събрание, ще бъдат във В.Търново за тържественото честване на 100-годишнината от обявяването на Независимостта.

До момента в страната са събрани над 475 000 подписа. Вотът е най-активен в София, Пловдив, Бургас и Русе, където са се подписали общо над 260 000 българи.

Подписката е първата стъпка за уволнението на Тройната коалиция, предстоят много по-сериозни протести, каза във В.Търново зам.-председателят на ДСБ Даниел Митов. Чуйте повече от него в прикачения файл...