16 нови футболисти подписаха с Етър, не взеха тримата великотърновски младоци и в Сливен
16 нови футболисти подписаха с Етър, не взеха тримата великотърновски младоци и в Сливен / Дарик нюз, архив

Шестнайсет нови футболисти подписаха договори с "Етър- 24" до вчера. Сред тях са и трима българи. Към познатите вече нападатели Любомир Любенов и Бирсент Карагарен се присъедини външният халф Валентин Василев. Той е роден през 1992 г. в Русе и идва от "Дунав". Интересното е, че въпреки ранната си възраст е изкарал четири години в ОФК "Сливен", с който е дебютирал в "А" група на 16 години, играл е и в "Ботев" /Пловдив/.

Другите 13 са чужденци, като трима от тях са поляци- Михал Протасевич- офанзивен полузащитник, Кжищоф Хримович- централен бранител и Славомир Циенциала. Последният е десен бек, на 30 г., почти цялата си кариера е изкарал в „Podbeskidzie" (Bielsko-Biała), в който има 148 мача и 7 гола.

Другите са вратарят Йълмаз Аксой /Турция/, защитниците Патрик Рикама /Финландия/, Лоран Кастелана /Белгия/, халфовете Фейсал Шайесте /Афганистан/, Жерсон Рибейро /Кабо Верде/ и Мехмет Мехмет /Швеция/, нападателите Сони Карлсон /Швеция/ и Кай Рисхолт /Норвегия/. В списъка има и още двама чужденци, за които до петък не се знаеше нищо. Това са  нападателят от Македония- Музафер Ежупи, който е на 24 години и е играл във „Вардар", „Металург" /Скопие/ и „Шкендия" и Фатих Йълмаз, на 23 г., немски халф от турски произход, ритал в „Айнтрахт" /Брауншвайг/ и „Вилемсхафен".

Преди лагера с клуба подписаха халфът Жак Флей /Франция/ и вратарят Ненад Филипович /Сърбия/. Така известните нови вече са 18. От есенния полусезон останаха Красен Трифонов, Ивайло Русев, Дормушали Саидходжа и Азрак Махамат, с които общият брой играчи става 22- ама.

В това число не са тримата младоци Димитър Байдаков, Николай Николаев и Благовест Ангелов, които не заминаха с отбора за Сливен, така както не пътуваха и за Анталия. Момчетата, които имат договори напразно чакахасъс саковете на стадиона, а в крайна сметка им бе обявено, че ще научат бъдещето си в понеделник.