Зоопаркът ще засели отново черни лебеди
Зоопаркът ще засели отново черни лебеди / Impact Press Group, архив

Броени часове след призива на варненския зоопарк за осигуряване на средства за купуване на двойка черни лебеди, спонсори са потърсили директора на зоокъта Иванка Стоянова. От строителна  фирма откликнали на молбата и предоставили необходимите  1100 лв.  Вече били договорени подробностите, а красивите  екзотични птици щели да  бъдат доставени във Варна още следващата седмица.

В зоопарка в Морската градина черни лебеди е имало до 2012 г, когато са били откраднати. Възстановяването на този вид в зооколекцията  се оказало труден проблем, който не можел да бъде решен години наред. Сега не само били намерени подходяща двойка, но и необходимите средства, обясни Иванка Стоянова. Тя благодари на благодетелите, които ще създадат със своя жест много радост не само за децата, но и за варненци, и за гостите на града.

Черните лебеди са много красиви - с черно оперение, което подчертава тяхното изящество и грациозност. Особена обаятелност на птиците придават белите махови пера и бялата ивица в предния край на човката.