Жена се опита да убие дете с каустик
Жена се опита да убие дете с каустик / netinfo
На 28 ноември неизвестен поставил в шкафчето на 5-годишно дете в детската градина торбичка с хранителни продукти, между които и плодово сокче. Прибирайки се у дома, детето отпило от бутилката, задавило се, изплюло част от течността и му прилошало. Майката – 39 годишна жена от Млада Гвардия,повикала линейка. При изследване на течността станало ясно, че плодовият сок е смесен със 100 милилитра сода каустик.

След подаден сигнал незабавно на място са изпратени служители на РПУ – Провадия. Местопроизшествието е посетено от зам.-окръжен прокурор Конов, началникът на ПУ – Ветрино, дознател, експерт и полицейски инспектор.

При оперативно издирвателните мероприятия е установено, че отровната течност е долята в бутилката от съседка на семейството – Д. Д. на 35 г. от Млада Гвардия.

Пред прокурора същата обяснила, че стореното е за отмъщение на майката и тя е знаела какви могат да бъдат последствията за 5-годишното момиченце. След това уличената опитала да унищожи уликите за извършеното от нея престъпление.

Вероятна причина за отмъщението е фактът, че преди няколко седмици Д. Д. е влязла в дома на тъжителката, за да открадне чантата й. Притеснена от патрулка, която вижда в селото, е върнала откраднатото. Въпреки това потърпевшата е подала жалба в полицията, заявявайки, че липсват 60 лв. от сумата, която била в дамската й чанта.

В момента 5-годишното момиче е при майка си и според лекарите животът й е вън от опасност.

Д. Д. е с условна присъда за друга кражба на дамска чанта от съседска къща, извършена преди 4 г.

По случая продължават работа служители на РПУ – Провадия, под ръководството на прокурор.