Жега и мъртво вълнение във Варна през уикенда
Жега и мъртво вълнение във Варна през уикенда / netinfo
На по-голяма част от плажовете във Варна и близките курорти ще има спасители до 15 септември. Дотогава са продължени договорите на концесионерите с плажните спасители, съобщи за Дарик шефът на Водната спасителна служба към БЧК във Варна Лаврентий Силов.

Договорът на ДКЦ 1 “Света Клементина” за медицинско обслужване на варненските плажове изтича също на 15 септември. Ако времето се задържи горещо, до края на септември на централния варненски плаж ще има осигурен дежурен екип с линейка, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.

Високите температури пълнят плажовете в морската столица. Въпреки това през последните два дни медицинските екипи на плажа не са имали много работа, посочи техният шеф.

Равносметка за работата на медиците по плажовете в региона ще бъде направена в началото на октомври. Като цяло обаче инцидентите на плажа това лято са били по-малко от миналото, но за сметка на това по-тежки, коментира пред Дарик д-р Иванов.

Специалистите по водно спасяване пък предупреждават за възможна поява на мъртво вълнение край Варна през уикендa, когато се очаква температурите да надхвърлят 30 градуса.