/ Live.varna.bg, архив
Централни варненски булеварди ще бъдат затворени за движение на автомобили в събота заради Богоявление. 

Празничната програма ще започне в 8,30 ч. в катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където ще бъде отслужена тържествена литургия .

В 10:00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий” ще се проведе военен ритуал за благославяне на частите и техните бойни знамена. Половин час по-късно от Катедралния храм започва празничното шествие, което ще премине през площад „Независимост“, бул. „Княз Борис I“ и пешеходната част на бул. „Сливница“ до Алеята на възрожденците в Морската градина. 

В 10:50 ч. пред паметника на Христо Ботев ще бъдат положени венци и цветя с военен ритуал, с което ще бъде отбелязана 170-годишнината от рождението на поета революционер. 

От 11:30 ч. на Първа буна ще започне Великият богоявленски водосвет

Заради честванията от 9:45ч. до 11:00 часа ще бъде преустановено движението по бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; по бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”; по бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”. 

Сутринта от 8:00 часа до около 11ч. ще бъде освободена от автомобили и таксиметровата стоянка пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“.