/ БГНЕС
Засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии във Варна ще има от днес до края на почивните дни. Екипи на КАТ ще дежурят на входовете и изходите на морската столица и ще проверяват водачите за превишена скорост, за правоспособност и за употреба на алкохол и наркотици.

Спират камиони над 12 тона в пиковите часове по магистралите

Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 септември - четвъртък, от 16:00 до 20:00 часа и на 8 септември - неделя, от 14:00 до 20:00 часа по автомагистралите и по пътя Варна-Бургас в двете посоки. .

Засилено присъствие на служители на реда ще има и в районите с голямо струпване на хора като търговски центрове, гари, автогари, площади. Засилени обходи от полицейски служители ще има и в жилищните комплекси, край големи увеселителни заведения, както и в малките населени места.

Полицията със спецакции срещу джигити и пияни по празниците

Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където през празничните и почивни дни се очакват и много нови туристи. От полицията в морската столица апелират всички, които ще отсъстват от домовете си през почивните дни, да не оставят отворени врати и прозорци в домовете си, по възможност да помолят близки или приятели периодично да наблюдават дома им.

В автомобилите, дори и да ги напускат за кратко, да не оставят чанти с документи, пари и скъпа техника, както и големи пакети, кашони или торби с лого на скъпи марки.