/ Дарик, архив
24-годишен младеж от Белослав беше осъдени условно за управление на бракуван автомобил без регистрационни табели, без валидна шофьорска книжка и след употреба на алкохол. 

Делото приключи с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като подъсдимият трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от Районния съд във Варна.

Младежът е засечен на 16 юни, миналата година по подаден сигнал от живущи в кв. „Аспарухово“ на тел.112 за силен шум след полунощ от форсиране на двигател и дрифтове с висока скорост по тесни улици в квартала.

Полицейски екип спрял управлявания от подсъдимия „Трабант“ край спортна площадка, като при проверката се оказало, че той не притежава шофьорска книжка и е във видимо нетрезво състояние, а поставените табели върху колата са били издадени за друго превозно средство. 

Тестването с дрегер отчело алкохолна концентрация от 1,36 промила в издишания въздух, като водачът отказал да даде кръвна проба.

24-годишният младеж е с чисто съдебно минало, но многократно са му били съставяни актове за управление на различни автомобили като неправоспособен водач.

Същевременно, в едногодишен срок преди настоящото деяние, той е бил санкциониран по административен ред с влязло в сила наказателно постановление отново за управление на МПС без нужната правоспособност.              

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК