Засаждат нови дървета край Севастопол
Засаждат нови дървета край Севастопол / netinfo

Нови дървета да бъдат засети в градинката на "Севастопол". Това смята да предложи  председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов на следващата общинска сесия, съобщават от пресслужбата на местния парламент.

Гуцанов ще предложи за разглеждане сумата, необходима за залесяването, което ще се извърши с вече развити дървета. Ще се ползва технология, с която големи дървета се изваждат от едно място и се засаждат на друго.

Според общинския председател емоционалната реакция на част от варненци, бранещи градинката, е разбираема. Целта обаче е мястото да се облагороди като се махнат бараките и се посадят нови растителни видове, както и да се монтират нови пейки. Това е наложило и санитарната сеч на опасните дърветал. Още повече, че в градинката на "Севастопол" не е имало облагородяване от 20 години,  посочва Гуцанов.

Звеното в общинската администрация, натоварено със задачата да извърши сечта, не е направило необходимото, за да разясни на хората какво ще се случва, е мнението на общинския председател. Слуховете за различни градежи на мястото на градинката са абсолютно неоснователни и според Гуцанов варненци няма защо да се притесняват от това.